Tripti

Indiska Huvudrätter
Östersund

Våra år av erfarna indain-kockar får folk att besöka Tripti igen för den indiska huvudrättsrestaurangen ostersund. Sättet vi behandlar, sättet vi lagar mat, sättet vi serverar på är helt annorlunda än alla andra indiska restauranger eftersom det har gått 20+ år sedan vi startade Tripti. Få alla indiska rätter från vegetariska till icke-vegetariska. Föreställ dig att njuta av en varm, aromatisk gryta på en kylig kväll eller njuta av den krämiga godheten från butter chicken. Den kompletta listan över våra huvudrätter finns nedan, Hitta din favorit och boka bord via ring eller formuläret.

Huvudrätter

Chicken Tikka Butter Masala

Grillade kycklingbitar i en tomat- och smörsås med grädde

185 kr
Mixed Thali (allt i ett)

Förrätt: Samosa och kall myntasås Varmrätt: Grillat lamm/kyckling/kungsräkor, vitlöks Nan och saffransris

349 kr
Mixed Gryta Thali (allt i ett)

Förrätt: Samosa och kall myntasås Varmrätt: Chicken tikka butter masala, Palak Paneer, Biff Karai, vitlöks Nan och saffransris

349 kr
Mixed Chicken Thali (allt i ett)

Förrätt: Samosa och kall myntasås Varmrätt: Kyckling kryddad på flera olika vis, vitlöksnaan och saffransris

339 kr
Vegetable Tali (allt i ett)

Förrätt: Pakora mix och kall myntasås Varmrätt: Stekt spenat, grönsaksgryta, vitlöksnaan och polaoris

299 kr
Mango Chicken

Kycklingfilé med mangobitar i en varm krämig yoghurtsås med nötter

199 kr
Mango Paneer masala

Färskost med mangobitar i en varm krämig yoghurtsås och cashewnötsås

199 kr
Lamm Passanda

Lammgryta med yoghurt och cashewnötsås

209 kr
Lamm Kofta

Lammfärsrullader lagad i en tomat- och smörsås med grädde

209 kr
Balti Chicken Mango

Kyckling tillagat med färska grönsaker, indiska kryddor och chili

199 kr
Mix karai

Kyckling, biff, kungsräkor tillagade med färsk paprika, lök, tomat, lime och koriander som serveras i fräsande varm järnskål (mellan/stark)

249 kr
Beef Chili Balti

Nötkött tillagat med färska grönsaker, indiska kryddor och chili (mellan/stark)i

199 kr
Garlic Chili Chicken

Kycklingfilé tillagad med färsk chili, färsk vitlök, yoghurt och grädde (mellan/stark)

199 kr
Chili Chicken Korma

Grillad chilikyckling med russin och cashewnötsås (mellan/stark)

199 kr
Chicken Basanti

Kycklingfile tillagad med senapsfrö och yoghurtsås(mellan/stark)

199 kr
Chicken Adrak

Nordindisk kyckling tillagad med färsk ingefära(mellan/stark)

199 kr
Rogan Josh

Lamm tillagad med yoghurt och cashewnöt sås

209 kr
Tandoori Chicken

Halv kyckling med tandoorisås

179 kr
Chicken Tikka

Kycklingfilé med tandoorisås

199 kr
Garlic Chicken

Vitlöksmarinerad kycklingfilé

199 kr
Chili Chicken

Kyckling marinerad i chili, yoghurt och coriander

199 kr
Hariyali Chicken

Grillad kycklingfilé marinerad med mint chilli och spenat

199 kr
Mixed Chicken

Chili chicken, Garlic chicken, Chicken tikka

229 kr
King Prawn

Marinerade kungsräkor

249 kr
Lamm Tikka

Lammfilé med tandoorisås

269 kr
Mixed Sizzlar

Kycklingfilé, lammfilé, kungsräkor

249 kr
Shish Kebab

Lammfärsrullader med lök och färska kryddor

219 kr
Vegetarisk sizzlar

Grönsaksbullar med tandoorisås

189 kr
Panir sizzlar

Panir sizzlar

219 kr
Salmon Mango Grill

Mango marinerad laxfilé med tandoorisås

239 kr
Salmon Sambal Masala

Grillad laxfile tillagad med tropiska frukt kryddor, tomat och citron (mellan/stark)

229 kr
Salmon Tikka masala

Laxfile med tandoorisås

229 kr
Salmon Madras

Laxfile med typiska indiska kryddor (mellan/stark)

229 kr
Butter Masala

Med smör, grädde, tomat och cashewnötsås (mild/mellan/stark)

Kyckling 179 kr

Lamm 219 kr

Biff 199 kr

Grönsaker 179 kr

Paneer 185 kr

Räkor 189 kr

Kungsräkor 249 kr
Ceylon

Med kokos- och cashewnötsås med tomat och citronblad (mild/mellan/stark)

Kyckling 179 kr

Lamm 219 kr

Biff 199 kr

Grönsaker 179 kr

Paneer 185 kr

Räkor 189 kr

Kungsräkor 249 kr
Jhal Friazi

Med stekt lök, paprika, tomat och grön chili i en orientalisk sås med tomat och färsk koriander (mellan/stark)
Alternativ: Vegan, vegetarisk, mjölkproteinfri, laktosfri

Kyckling 179 kr

Lamm 219 kr

Biff 199 kr

Grönsaker 179 kr

Paneer 185 kr

Räkor 189 kr

Kungsräkor 249 kr
Balti

Med blandade grönsaker tillsammans med lime och färsk koriander (mild/mellan/stark)
Alternativ: Vegan, vegetarisk, mjölkproteinfri, laktosfri

Kyckling 179 kr

Lamm 219 kr

Biff 199 kr

Grönsaker 179 kr

Paneer 185 kr

Räkor 189 kr

Kungsräkor 249 kr
Manoor

Sydindisk maträtt från Kerala tillagad med lök, paprika, kokos, chili, färsk koriander och grädde (mild/mellan/stark)

Kyckling 179 kr

Lamm 219 kr

Biff 199 kr

Grönsaker 179 kr

Paneer 185 kr

Räkor 189 kr

Kungsräkor 249 kr
Sambal Masala

Med tropiska frukt kryddor, tomat, yoghurt och citron (mellan/stark)
Alternativ: Vegan, vegetarisk, mjölkproteinfri, laktosfri

Kyckling 179 kr

Lamm 219 kr

Biff 199 kr

Grönsaker 179 kr

Paneer 185 kr

Räkor 189 kr

Kungsräkor 249 kr
Madras

Tillagad med typiska indiska kryddor (mellan/stark)
Alternativ: Vegan, vegetarisk, mjölkproteinfri, lakt osfri

Kyckling 179 kr

Lamm 219 kr

Biff 199 kr

Grönsaker 179 kr

Paneer 185 kr

Räkor 189 kr

Kungsräkor 249 kr
Curry

Med currysås med typiska indiska kryddor (mild, mellan, stark)
Alternativ: Vegan, vegetarisk, mjölkproteinfri, laktosfri

Kyckling 179 kr

Lamm 219 kr

Biff 199 kr

Grönsaker 179 kr

Paneer 185 kr

Räkor 189 kr

Kungsräkor 249 kr
Dansak

Grytor med linser, koriander och ingefära (mild, mellan eller stark)
Alternativ: Vegan, vegetarisk, mjölkproteinfri, laktosfri

Kyckling 179 kr

Lamm 219 kr

Biff 199 kr

Grönsaker 179 kr

Paneer 185 kr

Räkor 189 kr

Kungsräkor 249 kr
Birijani

Tillagad med tripti’s speciell brijani kryddor Blandat med saffransris (mellan/stark)

Kyckling 179 kr

Lamm 219 kr

Biff 199 kr

Grönsaker 179 kr

Paneer 185 kr

Räkor 189 kr

Kungsräkor 249 kr
Korma

med russin och cashewnötsås (mild/mellan/stark)

Kyckling 179 kr

Lamm 219 kr

Biff 199 kr

Grönsaker 179 kr

Paneer 185 kr

Räkor 189 kr

Kungsräkor 249 kr
Karai

Grytor serveras i fräsande varm järnskål tillagad med färsk paprika, lök, tomat, lime och koriander (mellan/stark)
Alternativ: Vegan, vegetarisk, mjölkproteinfri, laktosfri

Kyckling 179 kr

Lamm 219 kr

Biff 199 kr

Grönsaker 179 kr

Paneer 185 kr

Räkor 189 kr

Kungsräkor 249 kr
Bhuna

Grytor med väl stekt lök (mellan/stark)
Alternativ: Vegan, vegetarisk, mjölkproteinfri, laktosfri

Kyckling 179 kr

Lamm 219 kr

Biff 199 kr

Grönsaker 179 kr

Paneer 185 kr

Räkor 189 kr

Kungsräkor 249 kr
Vindaloo

OBS! Endast mycket stark sås! Gryta tillagad starkt kryddad
Alternativ: Vegan, vegetarisk, mjölkproteinfri, laktosfri

Kyckling 179 kr

Lamm 219 kr

Biff 199 kr

Grönsaker 179 kr

Paneer 185 kr

Räkor 189 kr

Kungsräkor 249 kr
Pal

OBS! Endast superstark sås! Gryta tillagad i en superstark naga chili sås med citron
Alternativ: Vegan, vegetarisk, mjölkproteinfri, laktosfri

Kyckling 179 kr

Lamm 219 kr

Biff 199 kr

Grönsaker 179 kr

Paneer 185 kr

Räkor 189 kr

Kungsräkor 249 kr
Shaag

Tillagad med bladspenat (mild/mellan/stark)
Alternativ: Vegan, vegetarisk, mjölkproteinfri, laktosfri

Kyckling 179 kr

Lamm 219 kr

Biff 199 kr

Grönsaker 179 kr

Paneer 185 kr

Räkor 189 kr

Kungsräkor 249 kr
Sagg Bhajee

Stekt spenat i sås

179 kr
Dal Makahani

Olika typer av Linser tillagad med tomatsås

179 kr
Mixed Vegetable Curry

Blandade grönsaker med currysås

189 kr
Palak Panir

Spenat tillagad med indisk hemlagad färskost och cashewnötsås

189 kr
Aloo Gobi

Potatis och blomkål med ingefära och currysås

179 kr
Saag Alu

Potatis med bladspenat, koriander och ingefära

179 kr
Paneer Korma

indisk hemlagad färskost med cashewnötsås

189 kr
Saag Dahl

Spenat- och linsgryta

179 kr
Vegetable Korma

Grönsaker tillagade med russin och cashewnötsås

189 kr
Vegetable Kofta

Grönsaksbullar lagad med tomat och currysås

179 kr
Malai Kofta

Grönsaksbullar med yoghurt, cashewnötsås och honung

189 kr
Motor Panir

Indisk hemlagad Ost & gröna ärtor lagad i cashewnötsås

189 kr

Indisk gryta

Stews har en speciell plats i det indiska köket, kända för sina rejäla texturer och komplexa smaker. Oavsett om de är vegetariska eller köttbaserade, är dessa rätter långsamt tillagade till perfektion, vilket gör att kryddorna smälter vackert.

Indisk vegetarisk gryta

En stapelvara i indiska hushåll, vegetariska grytor är packade med en mängd olika grönsaker och smaksatta med kryddor som garam masala, spiskummin och koriander. Dessa grytor, ofta tillsammans med basmatiris eller indiskt bröd, är både näringsrika och mättande. Populära varianter inkluderar indiska grytor gjorda med svarta linser eller kikärter, som erbjuder en rik proteinkälla för vegetarianer.

Indisk kycklinggryta

Indisk kycklinggryta är en tröstande rätt som kombinerar möra kycklingbitar med potatis, morötter och ärter, allt sjudad i en kryddad tomatbaserad buljong. Tillsatsen av svartpeppar och ingefära ger den en värmande kick, vilket gör den till en perfekt rätt för det svalare klimatet i Östersund.

Indisk kikärtsgryta

Kikärtsgryta, eller chana masala pa Tripti, är en smakrik och proteinrik rätt som är omåttligt populär. Kikärter tillagas med lök, tomater och en blandning av kryddor, vilket skapar en tjock och rejäl gryta. Den här rätten serveras ofta med ris eller naan, vilket gör den till en nyttig och mättande måltid.

Indisk ostgryta

Paneer stew är ett härligt vegetariskt alternativ som innehåller bitar av paneer (indisk keso) som puttras i en krämig, kryddad sås. Denna maträtt är berikad med smaker från kryddor som gurkmeja, spiskummin och koriander, och garneras ofta med färsk koriander.

Indisk kokosmjölksgryta

Kokosmjölksgryta, känd som Kerala-gryta, kommer från den södra delen av Indien. Det är en mild men ändå smakrik rätt gjord på grönsaker eller kött tillagad i en rik kokosmjölkbas, infunderad med curryblad och kryddor. Denna gryta serveras vanligtvis med appam (en typ av rispannkaka) eller ångat ris.

Indisk fiskgryta Curry

Fiskgryta curry är en njutning vid kusten, med möra fiskfiléer tillagade i en syrlig och kryddig currysås. Användningen av tamarind, kokosmjölk och en mängd olika kryddor ger den en unik och djärv smakprofil. Denna maträtt åtföljs ofta av ångat ris, vilket gör den till en favorit bland fisk- och skaldjursälskare.

Indiska Thali

En indisk thali är en tallrik som erbjuder en mängd olika rätter pa Tripti, som ger en omfattande smak av det indiska köket. Det innehåller vanligtvis ett urval av grönsaker, linser, ris, bröd, pickles och godis, allt arrangerat i små skålar på en stor tallrik. Thalis kan vara vegetarian eller inkludera kötträtter, och de är ett bra sätt att uppleva mångfalden av indiska smaker i en måltid.

Indisk Butter Chicken

Butter chicken, eller murgh makhani, är en av de mest ikoniska indiska rätterna. Den här rätten innehåller möra kycklingbitar tillagade i en krämig tomatbaserad sås, berikad med smör och grädde. Användningen av kryddor som garam masala, spiskummin och bockhornsklöver ger den en distinkt smak. Butter chicken avnjuts bäst med naan- eller basmatiris, vilket gör den till en favorit på indiska restauranger världen över, inklusive i Östersund.

Indiska Balti

Balti är en matlagningsstil som kommer från de norra delarna av Indien. Det handlar om att laga kött, grönsaker och kryddor i en tunn wok av pressat stål som kallas "balti". Denna metod möjliggör snabb tillagning och säkerställer att smakerna försluts. Balti-rätter kännetecknas av sina djärva smaker och serveras ofta med naan eller ris.

Indiska Kofta

Koftas är kryddade köttbullar eller grönsaksbollar som antingen grillas eller puttras i en rik sås. De är en mångsidig och älskad del av det indiska köket, och erbjuder en härlig blandning av texturer och smaker. Vegetariska koftas, ofta gjorda av ingredienser som paneer, potatis och blandade grönsaker, friteras och tillagas sedan i en tomatbaserad sås. Köttkoftas, vanligtvis gjorda av malet lamm eller kyckling, kryddas med en blandning av kryddor och kokas tills de är mjuka. Dessa rätter är perfekta som huvudrätt och serveras vanligtvis med ris eller indiskt bröd pa Tripti.

Indisk grill

Indiska grilltekniker tar fram det bästa i kött och grönsaker, med en blandning av kryddor och marinader som ger en unik smak. Tandoorikyckling, en av de mest kända grillrätterna, är marinerad i yoghurt och kryddor och tillagas sedan i en traditionell lerugn som kallas tandoor. Andra populära grillrätter inkluderar seekh kebab, gjord av köttfärs, och paneer tikka, ett vegetariskt alternativ gjord med marinerade paneerkuber. Sammanfattningsvis är de indiska huvudrätterna Östersund erbjuder ett kulinariskt äventyr som väntar på att utforskas. Från den tröstande värmen från grytor till de rika smakerna av butter chicken och de djärva, aromatiska kryddorna från Balti-rätter, det finns något som tillfredsställer varje smak. Introduktionen av dessa gastronomiska pärlor i Östersund ger inte bara en smak av Indien till staden utan lovar också en minnesvärd matupplevelse som kommer att göra dig sugen på mer.

sv_SESwedish
Rulla till toppen